Nebezpečenstvá a riziká delenej stravy

Držali ste už niekedy diétu s názvom delená strava? Ako ste sa pri nej cítili? Pri delenej strave vzniká nedostatok vitamínov a minerálov, predovšetkým vápnika, železa a vitamínov B, čo má za následok riziko vzniku osteoporózy, chudokrvnosti a ďalších zdravotných ťažkostí.

Vo fáze, kedy telo prijíma iba bielkoviny, musí organizmus vykonávať tzv glukoneogenézu, čo znamená, že pre získanie potrebnej energie telo premieňa aminokyseliny na glukózu. Pri tomto procese vzniká kyselina močová, ktorá je hlavnou príčinou choroby dna. Podobne ako ostatné redukčnej diéty má delená strava negatívny vplyv aj na psychiku a môže viesť k chorobám ako bulímia alebo anorexia.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Connecting to %s