Mliečna diéta a jej negatíva

Mliečna diéta sa dostáva stále viac do popredia a mnoho ľudí sa ju už pokúsilo dodržiavať. Má však naozaj blahodárny účinok na organizmus? Je zdravé držanie tejto diéty? Nenastanú po nej žiadne zdravotné problémy? Aj tieto otázky vám môžu preletieť hlavou, keď si o nej prečítate viac. Tu sú jej najčastejšie negatíva, ktoré prichádzajú počas jej dodržiavania.

Nevyvážená strava

Počas mliečnej diéty telo nedostáva optimálny prísun živín. Príliš veľa bielkovín zaťažuje organizmus a nedostatok minerálnych látok a vitamínov môžu nastať v tele vážne zdravotné problémy.

Pocit hladu

Pri dodržiavaní mliečnej diéty budete neustále hladní, nakoľko sa prijíma len malé množstvo jedla a jeho nevhodná skladba nedokáže dobre zasýtiť organizmus. Počas diétne režime môžete tiež pociťovať únavu a závraty, čo je spôsobené minimálnymi množstvami jedál.

Jednotvárnosť

Mliečna diéta vás môže veľmi rýchlo omrzieť, nakoľko je veľmi jednotvárna. Diéta je účinná, ak sa jedná o chudnutie. Prináša však celý rad zdravotných a kozmetických rizík. Môže dôjsť k ochabeniu kože a dokonca aj k vzniku celulitídy.

2 thoughts on “Mliečna diéta a jej negatíva

Pridaj komentár