Citrónová diéta – negatíva a komplikácie

Citrónová diéta sa stáva veľmi populárne. Skúsenosti s ňou má aj slávna speváčka Beyoncé, ktorá tvrdí, že zhodila až 20 kíl za 10 dní. Táto diéta sľubuje, že vám vyčistí organizmus od všetkých toxínov a rovnako vám pomôže aj schudnúť pomerne rýchlo. Otázkou ale je, či je táto diéta naozaj bezpečná, a či nebude mať dlhodobé následky na vašom zdraví. Citrónová diéta funguje hlavne preto, že počas jej držania skoro nič nejete. Nízky príjem energie spôsobí chudnutie, alebo tiež môže spôsobiť zdravotné komplikácie.

Zdravotné komplikácie počas citrónovej diéty

Bolesť hlavy je jedným z veľmi bežných nežiaducich účinkov citrónovej diéty. Bolesti hlavy pretrvávajú trvajú prevažne prvých troch až štyroch dní. Pocit únavy je ďalším typickým zdravotným problémom sprevádzajúce citrónovú diétu. Avšak, niektorí ľudia naopak pociťujú vyššiu hladinu energie. Pálivá stolica je jedným z veľmi nepríjemných vedľajších účinkov citrónovej diéty. Je to spôsobené tým, že nepretržité užívanie preháňadiel dráždi črevá a spôsobuje nadmerné pohyby čriev, čím je vyprázdňovanie častejšie spojené s nepríjemným pálením.

Citrónová diéta nie je vhodná pre ľudí so zdravotnými komplikáciami. Nedostatočný príjem energie spôsobuje odbúravanie svalového tkaniva miesto odbúravanie tukového tkaniva. Vytvára sa veľké množstvo odpadových produktov, ktoré zaťažujú pečeň a obličky. Citrónová diéta vám nemusí pomôcť schudnúť v dlhodobom horizonte a nie je veľmi vhodné držať túto diétu viac ako desať dní.

Pridaj komentár